Tuner card not detected after restart

In the unlikely ;) event you encounter a bug, tell us here
Post Reply
srthimsen
Posts: 2
Joined: Tue Jan 27, 2015 2:10 am

Tuner card not detected after restart

Post by srthimsen » Wed Jun 10, 2015 3:31 am

I'm having issues with my tuner card not being detected after a system restart for the last couple weeks or so. It had been working flawlessly up until then (for the last several months before that - I'm relatively new to argus TV).

If I go into the recorder console > cards - it will show "Detected - No". If I simply click Save, it will reinitialize the card and will generally work from there on out... until the next restart. I haven't been testing yet to see if there's the same issue when resuming from sleep.

Specs:
Win 8 Pro
Argus 2.3
Hauppauge HVR-950Q (USB)

There are times when I'm getting significant issues with signal (constant buffering in Kodi during live broadcasts), but a system restart generally addresses anything there. Due to the age of the tuner (5+ years), I'm wondering if the stick is just wearing out.

Log from startup this AM:
2015-06-09 08:49:02.9048 [Info ][ARGUS TV Recorder]: ARGUS TV Recorder 2.3 main-thread started.
2015-06-09 08:49:02.9205 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Starting service.
2015-06-09 08:49:03.0611 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Starting service hosts.
2015-06-09 08:49:03.5611 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Initializing all cards.
2015-06-09 08:49:03.6548 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Starting worker threads.
2015-06-09 08:49:03.6705 [Info ][Heartbeat]: Heartbeat thread started.
2015-06-09 08:49:03.6705 [Info ][DVB-EPG]: DVB-EPG thread started.
2015-06-09 08:49:12.2251 [Error][DVB-EPG]: Failed to connect to ARGUS TV Scheduler service (http://localhost:49943/ArgusTV/): One or more errors occurred.
2015-06-09 08:49:13.1178 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Connected to ARGUS TV Scheduler service (http://localhost:49943/ArgusTV/).
2015-06-09 08:49:13.1178 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Service started.
2015-06-09 08:49:14.4975 [Info ][Recorder]: ARGUS TV - Ping
2015-06-09 08:49:14.8691 [Info ][Recorder]: ARGUS TV - Initialize from http://WINDOWS-3FCLOG4:49943/ArgusTV/
Log from reinitializing card, then restarting the recorder and scheduler services:
2015-06-09 18:11:20.0510 [Info ][63]: Started card service for card #1 'WinTV HVR-950 BDA Tuner' (@device:pnp:\\?\usb#vid_2040&pid_7200&mi_03#6&4d2ea59&0&0003#{71985f48-1ca1-11d3-9cc8-00c04f7971e0}\{da11afe5-4c27-11dc-beb4-00a0c9f21fc7})
2015-06-09 18:13:55.6499 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Stopping service.
2015-06-09 18:13:55.6499 [Info ][DVB-EPG]: DVB-EPG thread ended.
2015-06-09 18:13:55.6539 [Info ][Heartbeat]: Heartbeat thread ended.
2015-06-09 18:13:55.6539 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Shutting down all cards.
2015-06-09 18:13:55.7180 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Stopping service hosts.
2015-06-09 18:13:55.7180 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Service ended.
2015-06-09 18:13:55.7320 [Info ][ARGUS TV Recorder]: ARGUS TV Recorder thread ended.
2015-06-09 18:13:57.7164 [Info ][ARGUS TV Recorder]: ARGUS TV Recorder 2.3 main-thread started.
2015-06-09 18:13:57.7164 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Starting service.
2015-06-09 18:13:57.8585 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Starting service hosts.
2015-06-09 18:13:58.2598 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Initializing all cards.
2015-06-09 18:13:59.1034 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Started card service for card #1 'WinTV HVR-950 BDA Tuner' (@device:pnp:\\?\usb#vid_2040&pid_7200&mi_03#6&4d2ea59&0&0003#{71985f48-1ca1-11d3-9cc8-00c04f7971e0}\{da11afe5-4c27-11dc-beb4-00a0c9f21fc7})
2015-06-09 18:13:59.1054 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Starting worker threads.
2015-06-09 18:13:59.1054 [Info ][Heartbeat]: Heartbeat thread started.
2015-06-09 18:13:59.1054 [Info ][DVB-EPG]: DVB-EPG thread started.
2015-06-09 18:13:59.3065 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Connected to ARGUS TV Scheduler service (http://localhost:49943/ArgusTV/).
2015-06-09 18:13:59.3085 [Info ][ARGUS TV Recorder]: Service started.
2015-06-09 18:14:12.1906 [Info ][Recorder]: ARGUS TV - Ping
2015-06-09 18:14:12.4818 [Info ][Recorder]: ARGUS TV - Initialize from http://WINDOWS-3FCLOG4:49943/ArgusTV/
The difference I see is that when I restarted the services, it "Started card service for card #1 ....," as opposed to skipping that step during system startup this AM.

User avatar
tompa
Posts: 594
Joined: Tue May 05, 2009 11:18 pm
Location: Sweden

Re: Tuner card not detected after restart

Post by tompa » Wed Jun 10, 2015 12:49 pm

Hi,
Seen this on one of my cards to.
I think Argus is just faster to start than the tuner.

Try to set delayed start on Argus and see if it helps.
http://www.argus-tv.com/wiki/index.php? ... _Questions

/tompa

srthimsen
Posts: 2
Joined: Tue Jan 27, 2015 2:10 am

Re: Tuner card not detected after restart

Post by srthimsen » Thu Jun 11, 2015 5:01 am

Thank you! That appears to have taken care of the issue, at least after one test restart. I'll post back if anything changes. Thanks again for the help.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests